Hoofdgerecht
voor 2 personen
15 min. bereiden
- 4 Egga’s
- 10 cherrytomaatjes
- 500 gram kleine aardappelen
- 200 gram sperziebonen
- 1 halve komkommer
- 1 tonijn uit blik
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels mosterd
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- Zout/peper
Bereiden
- Kook en schil 500 gram kleine aardappelen 12 minuten beetgaar
- Giet de aardappelen af en doe ze in een kom
- Maak een dressing van 2 theelepels mosterd, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels witte wijnazijn, zout en peper
- Schep de helft van de dressing om met de nog warme aardappelen
- Dop de sperziebonen en kook ze beetgaar, giet ze af en spoel ze af met koud water
- Snijd de komkommer in plakjes
- Snijd de Egga’s en de cherrytomaatjes in partjes
- Doe de sperziebonen, cherrytomaatjes, komkommer en de sla bij de aardappelen en schep het geheel om
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes
- Leg de tonijn op de salade en besprenkel met de rest van de dressing