Voorgerecht
voor 4 personen
30 min. bereiden
- 2 sjalotjes
- 2 potjes gevogeltefond
- 1 kleine winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 1 kleine prei
- 1 bosje peterselie
- 4 Egga’s
- Peper/zout
Bereiden
- Pel de sjalotjes en snij fijn
- Schil de winterpeen met een dunschiller en snij in kleine blokjes
- Was de bleekselderij en snij en smalle plakjes
- Was de prei en snij in dunne ringetjes
- Hak de peterselie fijn
- Fruit de sjalotjes in een beetje olijfolie glazig
- Voeg de fond toe en breng aan de kook
- Voeg de winterpeen toe en laat 10 minuten zachtjes garen
- Voeg de bleekselderij en de prei toe en laat een verdere 10 minuten zachtjes garen
- Voeg eventueel wat peper en zout naar smaak toe
- Schep de soep in 4 kommetjes en leg in iedere kom een gehalveerde Egga
- Bestrooi met peterselie